10-11-09 Nederlandse Ontwerp Wedstrijd

Vlemmix Juwelen Atelier

Joost Vlemmix uit Ravenstein is genomineerd voor de Nederlandse Ontwerp Wedstrijd

Dit jaar is de vierde achtereenvolgende Nederlandse Ontwerp Wedstrijd (NOW) voor goud- en zilversmedengeorganiseerd. Totaal 78 inzendingen kwamen binnen bij de Vereniging Goud- en Zilversmeden: de branchevereniging die vijf jaar geleden het initiatief nam om een ontwerpwedstrijd (NOW) te organiseren, die eens in de twee jaar terugkeert.

Nederlandse goud- en zilversmeden zijn dit keer uitgedaagd een ring te ontwerpen aansluitend op het thema ‘De BetoveRING’. Het ontwerp van Joost Vlemmix uit Ravenstein behoorde volgens de jury tot één van de beste ontwerpen. Hij verbeeldde het thema in twee ontpoppende rupsen.

Ontpopping
Joost Vlemmix ontwierp de ring ‘Ontpopping’, waarbij twee vlinders, die zojuist zijn ontpopt uit twee rupsen, elkaar omhelzen. Reden voor hem om tot dit betoverende ontwerp te komen, is dat veel mensen zich niet realiseren dat de natuur wel degelijk in staat is tot magische en onverklaarbare dingen. Hiermee nomineerde hij zich voor de wedstrijd.

“Een prachtig ontwerp van een uitzonderlijke kwaliteit”, zo oordeelde de jury bestaande uit: Fred Brom (Juwelenexpert, Juwelier Steltman Den Haag), Corien Pompe (Volvo Cars Nederland, Strategic Chief Designer C&M), Ger de Bruijn (Goudsmid, voorzitter VGZ) en Diana Lemmens (Goudsmid en vormgever van DIART in Beek en bestuurslid VGZ).

Prijsuitreiking
Omdat het ook was toegestaan om een dummy versie in te zenden, krijgen de vijftien genomineerden tot begin februari de tijd om hun ontwerp te optimaliseren. De jury selecteert op basis van de uitgevoerde sieraden drie prijswinnaars. Begin maart wordt bekendgemaakt wie zich de gelukkige winnaar van de wedstrijd mag noemen. De vijftien genomineerde ringen inclusief de ingezonden ontwerpen zullen na de prijsuitreiking in een rondreizende expositie door heel Nederland te zien zijn. Voor een voorproefje kunt u op 27, 28 of 29 november komen kijken op de beurs Het Juweel in Slot Zeist.

FGA.
Dat Joost Vlemmix een echte ondernemer is die continu aan de weg timmert, blijkt wel uit het feit dat hij naast deelname aan dergelijke wedstrijden, recent ook nog eens het hoogst haalbare diploma heeft weten te behalen,op edelsteenkundig gebied.
19 oktober jl., had hij de eer om tijdens de “Presentation of Awards and Graduation Ceremony”, in de Goldsmithshall te Londen, uit handen van Alan Hodgkinson (President, Scottisch Gemmological Assoc.), zijn “FGA- diploma” in ontvangst te mogen nemen.
Deze typisch Britse ceremonie protocollair, kreeg volgens Joost nog extra cachet doordat hem, samen met de andere geslaagden, de mogelijkheid werd geboden deel te nemen, aan een privérondleiding langs de Kroonjuwelen. Een unieke gebeurtenis, notabenen geleid door de hofgoudsmid van het koningshuis van Groot Brittannië.
Joost heeft zijn goudsmidshart nog een extra boost kunnen geven, door een bezoek te mogen brengen aan de edelsteenschatkamer van het Natural Historical Museum, om tot slot de tentoonstelling “Maharadja, the splendour of India’s Royal Court”, te bewonderen.

Met een hele berg aan inspiratie is Joost onlangs teruggekeerd naar de plek waar hij zich zo thuis voelt, namelijk achter zijn werkbank te Ravenstein. “Back to reality”, met beide benen weer op de grond. Echter wel in de wetenschap in het bezit te zijn van het prestigieuze FGA-diploma. Hetgeen inhoudt, dat Joost zich officieel edelsteenkundige mag noemen en gemachtigd is om edelstenen te certificeren. Dit aan de hand van een door hem persoonlijk uitgevoerde determinatie, waarvoor alle benodigde equipement aanwezig is binnen zijn bedrijf.

Persoonlijk & Exclusief.
Steeds meer mensen laten sieraden of objecten speciaal ontwerpen, of naar eigen idee uitvoeren. Voor gelegenheden als het huwelijk, geboorte, het behalen van een diploma, een verjaardag, etc., of gewoon zomaar. Echter ook bij droevige gebeurtenissen zoals het verlies van een dierbare (denk bv. aan as-gevulde sieraden).
Vlemmix Juwelen biedt u graag de mogelijkheid, om aan gelegenheden als deze iets toe te voegen. Zo’n sieraad of object zal vervolgens een blijvende emotionele waarde vertegenwoordigen.
Heeft u zo’n speciale gelegenheid, waarvoor u iets unieks wilt laten ontwerpen, zoekt u iets dat écht bij u en uw persoonlijkheid past, of bent u gewoon nieuwsgierig naar het bedrijf, loop dan gerust eens even binnen bij Vlemmix Juwelen te Ravenstein en laat u in ongedwongen sfeer, verrassen door de vele mogelijkheden die u hier geboden worden.

Bron, kliknieuws